insan ve yuk asansoru periyodik kontrolu turkak akredite muayene femko 1

Yük Asansörleri Periyodik Kontrol

Yük asansörleri adından da anlaşılacağı gibi yük taşımaya yarayan asansördür. 20 veya 30 ton ağırlığa kadar yük taşıyabilen asansörler hem elektrik hemde hidrolik sistemle çalışanları vardır.

Hidrolik asansörler kısa mesafelerde ağır yükleri kaldırmak için kullanılan asansörlerdir. Hidrolik yük asansörlerin elektrikli yük asansörlerine göre artısı vardır. Deprem anında büyük bir güvenlik sağlayan bu asansörler makina dairesine ihtiyaç duymazlar.

Özellikle depolarda, fabrikalarda, alış veri merkezlerine ve yük taşımanın sıklıkla yapıldığı yerlerde kullanılır. Yük asansörlerinde kumanda panosu, asansör kapısı, asansör vinci, kumanda butonu, kabin makarası, yük asansör kabini, asansör makarası ve asansör rayların parçaları bulunmaktadır. Yük asansörünün çalışması için gerekli olan bu parçaların kontrolleri ve genel kontrolü yapılmalıdır.

Yönetmelik

Bu Yönetmeliğin amacı; asansörler ve asansörlere ait asansör güvenlik aksamlarının karşılamaları gereken temel sağlık ve güvenlik gereklerini, bu ürünlerle ilgili piyasaya arz koşulları ile piyasa gözetimi ve denetimi esaslarını belirlemektir.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği “ne göre, teknik hizmetlerinin güvenirliliğini ve yeterliliğini onaylatmak ve kurumsallaştırmak amacıyla, işletmenizde bulunan tüm araç asansörü, yük asansörü, dış cephe asansörü, engelli asansörü, sedye asansörü, servis asansörü, yürüyen merdiven vb. kaldırma iletme makinalarının yıllık periyodik kontrollerini TS EN ISO/IEC 17020 standardına uygun bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version